Britney Spears

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Bai na: Nabegashon, Buska
E artíkulo aki ta skirbí na papiamentu. Lo ta apresiá si por mantené e artíkulo aki na estilo di papiamentu.


Britney Spears ta tene un concierto na Merka.

Britney Spears ta un kantante Merikano. E a nanse 2 di desèmber 1981.

Biografia[editá | edit source]

Britney Spears a nanse na Kentwood, Louisiana, Merka. Su mayornan, James Parnell Spears (a nanse den 1952, profeshon: kontraktista) i Lynne Irene Bridges (a nanse den 1956, profeshon: ex-dosente), ta divorsiá. Su rumannan ta Jamie Lynn Spears (1991) i Bryan (1977).

Britney su promé single ...Baby One More Time a aparesé na final di 1998. E kantika tabata un hit global; den kasi tur país e kantika a yega number 1. Di e single, mas ku 3.8 mion kopia tabata bendí, 2.2 mion den Inglatera i Merka. No hopi despues, su promé album ku tambe yama ...Baby One More Time a aparesé. E album tabatin éksito igual. Más ku 28 mion kopia di e album tabata bendí, mas ku 14 mion den Merka. Otro single di e album tabata (You Drive Me) Crazy, Sometimes, Born to Make You Happy, i From the Bottom of My Broken Heart.

E siguiente album, Oops!... I Did It Again, a aparesé den 2001. E album tabata tin un éksito ku parse esun promé. E promé single di e album, Oops!... I Did It Again, tambe tabata un éksito grandioso, e kantika a yega number 1 den hopi país anto di dje mas ku 1.5 mion tabata bendí. Di e album mes, mas ku 24 mion tabata kumprá.

Despues di su di tres album Britney (2001), ku tabata sumamente menos eksitoso kompará ku e promé dos albumnan (mas ku 8 mion), Britney a disidí di pone mas atenshon riba su promé pelíkula ofisial, Crossroads. Den e pelíkula, Britney ta hunga e ròl di Lucy, un mucha ku a kaba di kaba skol anto ku ke hasi un kos di sumes, lugá su tata tin tur kos planiá kaba. E ta disidí di bai foi kas ku dos otro amiga anto ta bai L.A., pa hasi oudishon pa bira kantante. Durante nan trip, nan ta pasa den yen di kos; Lucy ta haña sa ku un di su amiganan (Mimi) ta na barika, nan ta haña nan mes tin ku kanta den un bar pa sen, ora e topa su mama (paso esaki tabata su motibu mes), e mama ta bise ku e no tabata nada di haber kune for di dia ku e a nanse, nan ta haña sa ku ta Kit (e otro amiga ku a bai) su frei a abuzá Mimi seksualmente. E pelíkula a produsí mas ku $37 mion na Merka.

Durante su break, banda di e frakaso di e pelíkula, e mester a pasa dor di kiebro di kurason; Justin Timberlake a kibra e relation kune. Den 2003, Spears a bini bèk ku su di kuater album kaba, In the Zone. E promé single di e album ta un kolaborashon ku Madonna, Me Against the Music. Otro singlenan ku a aparesé despues ta Toxic ku Everytime. Britney tabata pa bini ku mas single, pero pasombra e a frakturá su rudia filmando e video clip di su di kuater single Outrageous, e mester a para esei. Den 2004, Britney mester a bini ku un otro album, pasombra e tabata tin un 5-album kontrakto ku Jive, ku lo kaduká e aña ei mes. Pa e motibu aki, e a disidí pa sali ku Greatest Hits: My Prerogative, un album ku tur su hit singles. Riba 18 di novèmber, Spears a kasa ku Kevin Federline. E siguiente aña, nan a haña un yu, Sean Preston Spears Federline (14 sèptèmber 2005). Fin di 2005, Jive Records mes a disidí di mix Spears su kantikanan anto saka un album. Esaki a bira B in the Mix: The Remixes. Britney mes a bisa ku e ta bini bek ku un album fin di 2006, pero paso ku e a haña un yu mas, e album ta wordu expecta te den 2007.

E rehabilitashon den 2007[editá | edit source]

Riba [[16 febrüari|16 di febrüari 2007, Spears a drenta den un fasilidat di rehabilitashon di droga offshore na Antigua. Pero sin embargo e a keda ménos ku binti-kuater ora presente. E siguiente anochi, Spears a drenta un pelukeria na Tarzana, California kaminda e mes a kue un mashin di pela i a kontinuá di feita su kabei hopi kòrtiku.

Un par di dia despues, riba 20 di febrüari 2007, Spears a inskribí su mes den un fasilidat di tratamentu na Malibu, California. Su manager a splika lokual a sosodé ku e siguiente deklarashon; "Nos ta puntra e medionan di komunikiashon pa respetá su bida privá meskos ku esun di su famia i su amistatnan durante e tempu aki". Pronto Spears a bai laga e fasilidat, pero ya riba 22 di febrüari 2007 e a regresá.

E dia anterior Spears su eks kasá Kevin Federline a supliká un interogashon di emergensia tokante e tutela di su yunan ku Spears, pero su abogado a anunsiá despues ku su kliente (Federline) a hasi un petishon pa anulá e aparishon di korte. Nan no a agregá niun aklarashon mas.

Spears a bai laga e fasilidat di rehabilitashon riba 20 di mart sigun su manager, ku a anunsiá ku nan a laga Spears liber despues ku e a "terminá nan programa susesivamente". Un amistat di Spears a konta e revista People ku Spears "tabata mas mihó".

Diskografia[editá | edit source]

Albumnan[editá | edit source]

  • 1999...Baby One More Time
  • 2000Oops!... I Did It Again
  • 2001Britney
  • 2003In the Zone
  • 2004Greatest Hits: My Prerogative
  • 2005B in the Mix: The Remixes
  • 2007. – Blackout
  • 2008Circus
  • 2009. – The Singles Collection
  • 2011Femme Fatale
  • 2011. – B in the Mix: The Remixes Vol. 2

Singles[editá | edit source]

Di ...Baby One More Time:
  • 1998...Baby One More Time
  • 1999Sometimes
  • 1999 – (You Drive Me) Crazy
  • 1999 – Born to Make You Happy
  • 2000From the Bottom of My Broken Heart [Merka so]


Di Oops!... I Did It Again:
  • 2000Oops!... I Did It Again
  • 2000 – Lucky
  • 2000 – Stronger
  • 2001Don't Let Me Be the Last to Know
Di Britney:
  • 2001I'm a Slave 4 U
  • 2001 – I'm Not a Girl, Not Yet a Woman
  • 2001 – Overprotected [The Darkchild Remix] [Merka so]
  • 2002Overprotected [Pafó di Merka]
  • 2002 – I Love Rock & Roll
  • 2002 – Anticipating [Fransia so]
  • 2002 – Boys [the Co-Ed Remix] [Oropa so]


Di In the Zone:
  • 2003Me Against the Music
  • 2004Toxic
  • 2004 – Everytime
  • 2004 – Outrageous [Merka so]


Di Greatest Hits: My Prerogative:
  • 2004/2005My Prerogative
  • 2005 – Do Somethin'


Di Britney & Kevin: Chaotic [DVD]:
  • 2005Someday (I Will Understand) [Oropa so]


Di B in the Mix: The Remixes:
  • 2005/2006And Then We Kiss [Asia so - no ta un single official]

Linknan eksterno[editá | edit source]