Jump to content

Bobby Farrell

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
E articulo aki ta uza ortografia di Papiamento. Lo aprecia si por mantene e articulo aki na estilo di Papiamento.

Bobby Farrell
Bobby Farrell
Informacion basico
Nacemento 6 òktober 1949Editá pa Wikidata
San NicolasEditá pa Wikidata
Fayecimento 30 desèmber 2010Editá pa Wikidata
Obra
Ofishi kantanteEditá pa Wikidata
Instrumento bosEditá pa Wikidata
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel

Alfonso Roberto (Bobby) Farrell (☆ 6 di oktober 1949 na San Nicolas – † 30 di december 2010 na San Petersburgo, Rusia) tawata un bailado, cantante y disk jockey Arubano y miho conoci como integrante di Boney M., un grupo di pop y disco di añanan 1970.[1] Mundialmente e ta conoci pa su cancion Rivers Of Babylon.[2]

Bida[editá | editá fuente]

El a nace na Aruba den cuidad di San Nicolas, unda el a biba te cu su 15 aña. Despues di caba su scol, el a traha como marinero pa 2 aña, biaha rond mundo prome cu a biba na Noruega. For di e Noruega el a bay biba na Hulanda, unda el a haya trabou como DJ prome cu haya su fama na Alemania.

Farrell cu grupo Boney M na aña 1981

Carera cu Boney M.[editá | editá fuente]

Na Alemania, el a traha mas como un DJ te cu e productor Frank Farian a dun'e un spot den e grupo nobo di Boney M. El a bira e cantante solo den e grupo, aunke Farian a mira cu Bobby no tawata contribui su bocal den e grupo, cu Farian mes a presenta cantica den e studio. Liz Mitchell a clama cu e y Farian a canta den e hit-recordings. Farrel a duna show en bibo na varios encarnacion di Boney M.

Na 2005 el a baila den e videoclip di Roger Sanchez di Turn on the Music.

Ultimo añanan[editá | editá fuente]

Farrell a biba hopi aña na Amsterdam den e bisindario di Gaasperdam den Amsterdam Zuidoost.

El a fayece riba mainta dia 30 di december 2010, na edad di 61 aña, den un hotel na San Petersburgo. Su manager, John Seine, a bisa cu Farrell tawata keha di halament'i rosea despues di a duna show cu su banda atardi. E causa di su fayecimento te ainda no ta conoci.[3][4] E curpa di Farrell a wordo haya door di e trahado di hotel despues di no a lanta mainta. Ta coincidencia cu Farrell a muri riba e aniversario di e morto di Grigori Rasputin tambe na San Petersburgo.[5]

Discografia[editá | editá fuente]

Single'

  • 1982: Polizei / A Fool In Love
  • 1985: King of Dancing / I See You
  • 1987: Hoppa Hoppa / Hoppa Hoppa (instrumental)
  • 1991: Tribute To Josephine Baker
  • 2004: Aruban Style (Mixes) S-Cream con Bobby Farrell
  • 2006: The Bump EP

Bobby Farrell's Boney M. / Boney M. Featuring Bobby Farrell / Bobby Farrell Featuring Sandy Chambers

  • 2000: The Best Of Boney M. (DVMore)
  • 2001: Boney M. – I Successi (DVMore)
  • 2001: The Best Of Boney M. (II) (recopilacion)
  • 2001: The Best Of Boney M. (III) (recopilacion)
  • 2005: Boney M. – Remix 2005 (cu Sandy Chambers) (recopilacion) (Crisler)
  • 2007: Boney M. – Disco Collection (recopilacion)

Nota: tur e trabou aki ta grabacion di e exito di e grupo di Boney M. , no e version original.

Link externo[editá | editá fuente]