Bobby Farrell

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Jump to navigation Jump to search
E articulo aki ta uza ortografia di Papiamento. Lo aprecia si por mantene e articulo aki na estilo di Papiamento.


Bobby Farrell
Boney M Bobby Farrell 2006.jpg
hende
Seksomaskulino Editá
Pais di nashonalidatReino Hulandes Editá
Nòmber den idioma propioBobby Farrell Editá
Nòmber di dilantiBobby Editá
FamFarrell Editá
Fecha di nasementu6 òktober 1949 Editá
Lugá di nasementuOranjestad Editá
Fecha di fayesimentu30 desèmber 2010 Editá
Lugá di fayesimentuSaint Petersburg Editá
Modo di murikousa natural Editá
Kousa di mortomyocardial infarction Editá
Lugá di entieroZorgvlied Editá
Okupashonkantante, musiko, disc jockey Editá
Miembro diBoney M. Editá
Work period (start)1975 Editá
Work period (end)2010 Editá
Instrumentovoice Editá
Géneropop music, disco Editá
Record labelHansa Records Editá

Alfonso Roberto Farrell (naci na San Nicolas, 6 di oktober 1949 – fayece na San Petersburgo, 30 di december 2010) tawata un bailado, cantante i disk jockey Arubano y miho conoci como integrante di Boney M., un grupo di pop y disco di añanan 1970.[1] Mundialmente e ta conoci pa su cancion Rivers Of Babylon.[2]

Bida[editá | editá fuente]

El a nace na Aruba den e bario di San Nicolas, unda el a biba te cu su 15 aña. Despues di caba su scol, el a traha como marinero pa 2 aña, biaha rond mundo prome cu a biba na Noruega. For di e Noruega el a bay biba na Hulanda, unda el a haya trabou como DJ prome cu haya su fama na Alemania.

Farrell cu grupo Boney M na aña 1981

E añanan cu Boney M.[editá | editá fuente]

Na Alemania, el a traha mas como un DJ te cu e productor Frank Farian a dun'e un spot den e grupo nobo di Boney M. El a bira e cantante solo den e grupo, aunke Farian a mira cu Bobby no tawata contribui su bocal den e grupo, cu Farian mes a presenta cantica den e studio. Liz Mitchell a clama cu e y Farian a canta den e hit-recordings. Farrel a duna show en bibo na varios encarnacion di Boney M.

Na 2005 el a baila den e videoclip di Roger Sanchez di Turn on the Music.

Ultimo aña y fayecimento[editá | editá fuente]

Farrell a biba hopi aña na Amsterdam den e bisindario di Gaasperdam den Amsterdam Zuidoost.

El a fayece riba mainta dia 30 di december 2010, den e hotel di Saint Petersburg. Su manager, John Seine, a bisa cu Farrell tawata keha di halament'i rosea despues di a duna show cu su banda atardi. E causa di su fayecimento te ainda no ta conoci.[3][4] E curpa di Farrell a wordo haya door di e trahado di hotel despues di no a lanta mainta. Ta coincidencia cu Farrell a muri riba e aniversario di e morto di Grigori Rasputin tambe na San Petersburgo.[5]

Discografia[editá | editá fuente]

Single'

  • 1982: Polizei / A Fool In Love
  • 1985: King of Dancing / I See You
  • 1987: Hoppa Hoppa / Hoppa Hoppa (instrumental)
  • 1991: Tribute To Josephine Baker
  • 2004: Aruban Style (Mixes) S-Cream con Bobby Farrell
  • 2006: The Bump EP

Bobby Farrell's Boney M. / Boney M. Featuring Bobby Farrell / Bobby Farrell Featuring Sandy Chambers

  • 2000: The Best Of Boney M. (DVMore)
  • 2001: Boney M. – I Successi (DVMore)
  • 2001: The Best Of Boney M. (II) (recopilacion)
  • 2001: The Best Of Boney M. (III) (recopilacion)
  • 2005: Boney M. – Remix 2005 (cu Sandy Chambers) (recopilacion) (Crisler)
  • 2007: Boney M. – Disco Collection (recopilacion)

Nota: tur e trabou aki ta grabacion di e exito di e grupo di Boney M. , no e version original.

Link externo[editá | editá fuente]