Bobby Farrell

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Bai na: Nabegashon, Buska
Bobby Farrell (2006)

Alfonso Roberto Farrell, (*6 di october 1949 – +30 di december 2010) tawata bailarin y miho conoci den e grupo di añanan 1970 di pop y disco Boney M. E ta conoci mundialmente pa su cancion Rivers Of Babylon.[1]


Bida[editá | edit source]

El a nace na Aruba den e bario di San Nicolas, el a biba te cu su 15 aña. Despues di caba su scol, el a traha como un marinero pa 2 aña, biaha rond mundo prome cu a biba na Norwega. For di e Norwega el a bay biba na Hulanda, unda el a haya trabou como DJ den Hulanda prome cu haya su fama na Alemania.

E añanan cu Boney M.[editá | edit source]

Den Aleman, el a traha mas como un DJ te cu e productor Frank Farian a dun'e un spot den e grupo nobo di Boney M.. El a bira e cantante solo den e grupo, aunke Farian a mira cu Bobby no tawata contribui su bocal den e grupo, cu Farian mes a presenta cantica den e studio. Liz Mitchell a clama cu e y Farian a canta den e hit-recordings. Farrel a duna show en bibo na varios encarnacion di Boney M..

Na 2005 el a baila den e videoclip di Roger Sanchez di Turn on the Music.

Ultimo aña y fayecemento[editá | edit source]

Farrell a biba hopi aña na Amsterdam den e bisindario di Gaasperdam den Amsterdam Zuidoost.

El a fayece riba mainta dia 30 di december 2010, den e hotel di Saint Petersburg. Su manager, John Seine, a bisa cu Farrell tawata keha di halament'i rosea despues di a duna show cu su banda atardi. E causa di su fayecemento ta ainda no conoci[2][3] . E curpa di Farrell a wordo haya door di e trahado di hotel despues di no a lanta mainta. Ta cosidensha cu Farrell a muri riba e anivesario di e morto di Grigori Rasputin tambe na St. Petersburg.[4]

Discograf[editá | edit source]

Single'

  • 1982: Polizei / A Fool In Love
  • 1985: King OF Dancing / I See You
  • 1987: Hoppa Hoppa / Hoppa Hoppa (instrumental)
  • 1991: Tribute To Josephine Baker
  • 2004: Aruban Style (Mixes) S-Cream con Bobby Farrell
  • 2006: The Bump EP

Bobby Farrell's Boney M. / Boney M. Featuring Bobby Farrell / Bobby Farrell Featuring Sandy Chambers

  • 2000: The Best Of Boney M. (DVMore)
  • 2001: Boney M. – I Successi (DVMore)
  • 2001: The Best Of Boney M. (II) (recopilacion)
  • 2001: The Best Of Boney M. (III) (recopilacion)
  • 2005: Boney M. – Remix 2005 (cu Sandy Chambers) (recopilacion) (Crisler)
  • 2007: Boney M. – Disco Collection (recopilacion)

Nota: tur e trabou aki ta grabacion di e exito di e grupo di Boney M. , no e version original.

Lista di fuente[editá | edit source]

Otro link[editá | edit source]