Jump to content

Lista di gobernador di Antia Hulandes (1634-1954)

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber

Esaki ta un lista di gobernador di Antia Hulandes (tambe gobernador di Kòrsou i Dependensianan) te introdukshon di Statuut pa Reino Hulandes na 1954.

Lista[editá | editá fuente]

E lista di gobernador ta dividí den dos periodo: di 1634 te 1845 i di 1845 te 1956. A skohe pa esaki komo e islanan tabata wòrdu goberná separadamente te 1845. Te 1845 Sint Eustatius, Saba i Sint Maarten tabatin un gobernador propio. Despues di 1845 Kòrsou i Dependensianan a wòrdu goberná huntu. Na 1954 esaki a kambia den Antia Hulandes. E lista di gobernador di 1634 te 1845 ta toka solamente e isla di Kòrsou.

Periodo 1634 te 1807[editá | editá fuente]

Nòmber gobernador Periodo
Johannes van Walbeeck 1634-1638
Jacob Pietersz. Tolck 1638-?
Jan Claesz. van Campen 1642-1643
Peter Stuyvesant 1643-1664
Lucas Rodenburch, supdirektor 1647-1656
Matthias Beck, supdirektor 1656-1659
Matthias Beck 1664-1668
Willem Beck (provisorio), ruman di Matthias 1668-1669
Lodewicus Boudewijns van Berlicum (a fayesé sinku dia despues di su yegada) 1669
Willem Beck 1670
Dirk Otterinck 1670-1673
Jan Doncker, yerno di Matthias Beck 1673-1679
Nicolaas van Liebergen 1679-1682
Apero van der Hoeven (prov.) 1682-1683
Jan van Erpecum 1683-1685
Apero van der Hoeven i Willebord van Engelen 1685-1686
Willem Kerckrinck 1686-1692
Gualterus Schagen i Bastiaan Bernagie 1692-1693
Bastiaan Bernagie, yerno di Kerckrinck 1693-1700
Nicolaas van Beek (prov.) 1700-1701
Coenraad Burgh deskonosí
Nicolaas van Beek 1701-1704
Jeremias van Collen i Gerard Luls (prov.) 1704
Jacob Beck, yu di Matthias, a kasa ku Anna Bernagie-Kerckrinck 1704-1709
Jeremias van Collen (prov.) 1709
Abraham Beck, yu di Matthias, a wordu venená 1709-1710
Jeremias van Collen (prov.) 1710-1715
Jonathan van Beuningen (prov.) 1715-1720
Jan van Beuningen 1720
Cornelis Anderman van der Burgh, Juan Pedro van Collen i Frederick Eck (prov.) 1720-1721
Jan Noach du Fay 1721-1730
Juan Pedro van Collen 1731-1738
Jan Gales 1738-1740
Isaac Faesch 1740-1758
Jean Isai Claris Rodier de la Brugière (prov.) 1758-1761
Jacob van Bosveld 1761-1762
Jean Isai Claris Rodier de la Brugière 1762-1781
Jan Lixraaven (gobernador athuntu) 1781-1782
Johannes de Veer 1782-1796
Jan Jacob Beaujon 1796
Johann Rudolf Lauffer 1796-1803
Abraham de Veer i Cornelis Berch (miembronan di Konseho di Komisario) 1803-1804
Pierre Jean Changuion 1804-1807

Epoka ingles 1807 te 1816[editá | editá fuente]

Den e periodo aki Hulanda tabata bou dominio di Fransia, mientras e islanan tabata bou gobernashon ingles. Gobernador tabata: W. Bolton, C. Brisbane, D. Baillie, W. Malbon, R. Nicolaas, J. Cockburn, F. Layard, J. Hudson, J.L. Couteur.

Periodo 1816 te 1845[editá | editá fuente]

Nòmber gobernador Periodo
Albert Lambertsz Kikkert 1816-1819
Petrus Bernardus van Starckenborgh 1819-1820
Isaäc Johannes Rammelman Elsevier sr. a.i. 1820
Paulus Roelof Cantz'laar 1820-1828
Isaäc Johannes Rammelman Elsevier sr. 1828-1836
Isaäc Johannes Rammelman Elsevier jr. a.i. 1836
Reinier Frederik baron van Raders 1836-1842
Caspert Lodewijk van Uytrecht a.i. 1842-1844
Reinier Frederik baron van Raders 1844-1845

Periodo 1845 te 1954[editá | editá fuente]

Nòmber gobernador Periodo
Rutgers Hermanus Ess 1845-1848
Isaäc Johannes Rammelman Elsevier jr. 1848-1854
Jacob Bennebroek Gravenhorst (a.i.) 1854-1856
Reinhart Frans van Lansberge 1856-1859
Johannes Didericus Crol 1859-1866
Abraham Mathieu de Rouville 1866-1870
Herman François Gerardus Wagner 1870-1877
Hendrik Bernardus Kip 1877-1880
Johannes Herbert August Willem baron van Heerdt tot Eversberg 1880-1882
Nicolaas van den Brandhof 1882-1890
Charles Augustinus Henry Barge 1890-1901
Theodorus Isaak Andreas Nuyens 1901
jhr. Jan Olphert de Jong van Beek en Donk 1901-1909
John Brown Gorsira 1909
Theodorus Isaak Andreas Nuyens 1909-1919
Oscar Louis Helfrich 1919-1921
John Brown Gorsira 1921
Nikolaas Johannes Laurentius Brantjes 1921-1928
Marius van Dijk (a.i.) 1928-1929
Leonard Albert Fruytier 1929
Herman Bernard Cornelis Schotborgh 1929-1930
Bartholomaeus Wouther Theodorus van Slobbe 1930-1936
Frans Adriaan Jas (a.i.) 1936
Gielliam Johannes Josephus Wouters 1936-1942
Piet Kasteel 1942-1948
Cornelius Süthoff 1948
Leonard Antoon Hubert Peters 1948-1951
Teun Struycken 1951-1956

Struycken tabata tambe e promé gobernador despues di introdukshon di Statuut pa e Reino Hulandes.