Jump to content

Salomón Cohen Levy

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Salomón Cohen Levy
Imagen desea: Salomón Cohen Levy
Informacion basico
Pais Venezuela
Nomber nacemento Salomón Cohén Levy
Nacemento 28 di mei 1927
Herusalem
Fayecimento 24 di yüni 2018
Caracas
Trabou
Ofishi empresario, civil engineer
Empleado(nan) Banco Obrero
Educacion
Scol/universidad Central University of Venezuela, Q16590869
Otro informacion
Website Website oficial
E informacion den e infobox aki ta origina di Wikidata. Bo por edita e informacion akinan.

Salomón Cohen Levy (n. 28 di mei 1927 na Herusalem - f. 24 di yüni 2018 na Caracas)[1]) tabata un ingeniero i bendedó di biennan imóbil. E tabata e fundadó i doño di e kompania Sambil.

Biografia

[editá | editá fuente]

Salomón Cohen a nase na Herusalem, di un famia hudiu-sefardí, kual tabata biba den e protektorat spaño na Maroko. Salomón a muda pa Caracas ku edat di 3 aña, na momentu ku su tata tabata buska un miho futuro den Latino Amerika. El a studia na Liceo Andrés Bello i na 1951 el a risibi su diploma komo ingeniero sivil na Universidat Sentral di Venezuela. El a inisia su karera komo ingeniero na Ministerio di Trabou Publiko i Bibienda durante di mandato di Marcos Pérez Jiménez. Na aña 1953 el a bandona e puesto aki i a keda apunta komo manager di Banco Obrero.

Salomón Cohen tabata miembro di e Asosiashon israelí di Venezuela.

Na aña el a funda Constructora Sambil i a bira un bendedó di biennan imóbil. Su promé proyekto mayor tabata e Lido shopping mall, kual ta keda na El Rosal, Caracas. El a keda konstruí ku un meks di kantor i kamber di hotel. Esaki tabata inisio di e kadena hotelario Lidotel. Na 1998 e kompania a konstruí i habri su propio shopping mall, kual tabata Sentro Sambil na Chacao. Atraves di tempu, mas shopping mall a keda konstruí na Venezuela, Republika Dominikano i Kòrsou.

Na aña 2012 su kompania e kumpra e shopping mall spaño Avenida M-40. E mall a sera su porta na 2010 komo konsekuensia di e krisis ekonomiko di 2008. Sambil a renob'é i na maart 2017 el a habri bou di nòmber Sambil Outlet Madrid.

Lesa tambe

[editá | editá fuente]