Salomón Cohen Levy

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Salomón Cohen Levy
ProfeshonEmpresario, civil engineer Edit this on Wikidata

Salomón Cohen Levy (n. 28 di mei 1927 na Herusalem - f. 24 di yüni 2018 na Caracas)[1]) tabata un ingeniero i bendedó di biennan imóbil. E tabata e fundadó i doño di e kompania Sambil.

Biografia[editá | editá fuente]

Salomón Cohen a nase na Herusalem, di un famia hudiu-sefardí, kual tabata biba den e protektorat spaño na Maroko. Salomón a muda pa Caracas ku edat di 3 aña, na momentu ku su tata tabata buska un miho futuro den Latino Amerika. El a studia na Liceo Andrés Bello i na 1951 el a risibi su diploma komo ingeniero sivil na Universidat Sentral di Venezuela. El a inisia su karera komo ingeniero na Ministerio di Trabou Publiko i Bibienda durante di mandato di Marcos Pérez Jiménez. Na aña 1953 el a bandona e puesto aki i a keda apunta komo manager di Banco Obrero.

Salomón Cohen tabata miembro di e Asosiashon israelí di Venezuela.

Karera[editá | editá fuente]

Na aña el a funda Constructora Sambil i a bira un bendedó di biennan imóbil. Su promé proyekto mayor tabata e Lido shopping mall, kual ta keda na El Rosal, Caracas. El a keda konstruí ku un meks di kantor i kamber di hotel. Esaki tabata inisio di e kadena hotelario Lidotel. Na 1998 e kompania a konstruí i habri su propio shopping mall, kual tabata Sentro Sambil na Chacao. Atraves di tempu, mas shopping mall a keda konstruí na Venezuela, Republika Dominikano i Kòrsou.

Na aña 2012 su kompania e kumpra e shopping mall spaño Avenida M-40. E mall a sera su porta na 2010 komo konsekuensia di e krisis ekonomiko di 2008. Sambil a renob'é i na maart 2017 el a habri bou di nòmber Sambil Outlet Madrid.

Lesa tambe[editá | editá fuente]