Madonna

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Jump to navigation Jump to search
E articulo aki ta uza ortografia di Papiamento. Lo aprecia si por mantene e articulo aki na estilo di Papiamento.


Madonna
Madonna Rebel Heart Tour 2015 - Stockholm (23051472299) (cropped).jpg
Madonna in concert, Rebel Heart Tour, 2015
Nasí16 ougùstùs 1958 Edit this on Wikidata
Bay City Edit this on Wikidata
ProfeshonDirektor di sine, kompositor, film producer, eskritor, aktor, dancer, entrepreneur, kantante, record producer, performing artist, businessperson, screenwriter, songwriter, poeta, model, children's writer, manufacturer, director, philanthropist, kitarista, film actor, art collector, voice actor Edit this on Wikidata

Madonna Louise Veronica Ciccone (n. 16 di augustus 1958 na Bay City, Michigan), miho conoci como Madonna, ta un cantante y actriz Mericano y un di e icononan di musica pop.

Bida[editá | editá fuente]

Madonna a nace di mayornan di procedencia Italiano y Frances-Canades. Madonna su mama a fayece na edad jong. Despues di e fayecimento aki, su tata a casa atrobe. E matrimonio aki a causa problemanan den su relacion cu su tata. Madonna a tuma les di ballet y piano como mucha. El a describi su infancia como un mucha diferente, rebelde, cu tabata buscando algo cu e no por a haya. El a crece catolico y a atende scol catolico primario y secundario.

Carera[editá | editá fuente]

Madonna a siña toca drums y gitara na banda di su trabou como cantante. Prome cu su solo debut, el a traha como drummer y gitarista pa diferente banda.

Madonna ta conoci como 'Queen of Pop' (Reina di Pop) pa motibo di su carera largo y su abilidad pa cambia, inova y adapta su style.

Filantropia[editá | editá fuente]

Madonna ta conoci pa su donacionnan pa organisacionnan di causa noble y en especial pa Malawi. Na 2020 el a haci donacion grandi pa e Bill and Melinda Gates Foundation pa produci vacuna contra COVID-19.

Discografia[editá | editá fuente]

  • Madonna (1983)
  • Like a Virgin (1984)
  • True Blue (1986)
  • Like a Prayer (1989)
  • Erotica (1992)
  • Bedtime Stories (1994)
  • Ray of Light (1998)
  • Music (2000)
  • American Life (2003)
  • Confessions on a Dance Floor (2005)
  • Hard Candy (2008)
  • MDNA (2012)
  • Rebel Heart (2015)
  • Madame X (2019)

Cinematografia[editá | editá fuente]

Como actriz[editá | editá fuente]

  • A Certain Sacrifice (1979)
  • Desperately Seeking Susan (1985)
  • Shanghai Surprise (1986)
  • Who's That Girl (1987)
  • Bloodhounds of Broadway (1989)
  • Dick Tracy (1990)
  • Madonna: Truth or Dare (1991)
  • A League of Their Own (1992)
  • Body of Evidence (1993)
  • Dangerous Game (1993)
  • Four Rooms (1995)
  • Evita (1996)
  • The Next Best Thing (2000)
  • Swept Away (2002)
  • I'm Going to Tell You a Secret (2005)
  • Arthur and the Invisibles (2006)
  • Madame X (2021)

Como director[editá | editá fuente]

  • Filth and Wisdom (2008)
  • W.E. (2011)

Giranan[editá | editá fuente]

  • The Virgin Tour (1985)
  • Who's That Girl World Tour (1987)
  • Blond Ambition World Tour (1990)
  • The Girlie Show (1993)
  • Drowned World Tour (2001)
  • Re-Invention World Tour (2004)
  • Confessions Tour (2006)
  • Sticky & Sweet Tour (2008–2009)
  • The MDNA Tour (2012)
  • Rebel Heart Tour (2015–2016)
  • Madame X Tour (2019–2020)

Link externo[editá | editá fuente]

Website oficial