Lista di presidente di Parlamento di Antias Hulandes

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber

Lista di presidente di Parlamento di Antias Hulandes (5 april 1938 - 10 di oktober 2010).[1] Desde 1938 te cu 1940 Gobernador tabata nombra e presidente di Parlamento; desde 1941 miembronan di parlamento mes ta elegi anualmente un presidente.[2]

N.º Presidente Di: Te: Partido Remarke
1 J.H. Sprockel
(1892-1970)
5 april 1938 1945 Bandera di Curaçao CKP
2 A.W.J.M. Desertine
(1892-1958)
1945 1947 Bandera di Curaçao CKP
3 E.A. Römer
(1890-1957)
1947 1949 Bandera di Curaçao CKP
4 J.E. Yrausquin
(1903-1962)
1949 1950 Bandera di Aruba PPA
5 W.R. Plantz
(1895-1984)
1950 1951 representante Islariba
6 I.C. Debrot
(1911-2006)
1951 1952 Bandera di Curaçao KVP
7 Ph. Cohen Henriquez 1952 1953 Bandera di Curaçao NVP
8 Ch.E.W. Voges
(1908-1973)
1954 1954 Bandera di Curaçao NVP representante Islariba
(4) J.E. Yrausquin
(1903-1962)
1954 1956 Bandera di Aruba PPA
9 R.J. Isa
(1917-2005)
1956 1959 Bandera di Curaçao DP
10 J.A.O. Bikker
(1925)
1959 1966 Bandera di Curaçao DP
11 O.R.A. Beaujon
(1915-1984)
1966 1968 Bandera di Curaçao DP
12 L.A. Abraham 1968 1969 Bandera di Bonaire PDB
13 C.E. Cathalina 1969 1971 Bandera di Curaçao DP
14 F.L. Maduro 1971 1973 Bandera di Aruba PRO
15 R. ElHage 1973 1975 Bandera di Curaçao PSD
16 F.D. Figaroa
(1927-1993)
1975 1976 Bandera di Aruba MEP
17 A. Nita
(1921-1995)
1976 1977 Bandera di Curaçao FOL
(10) J.A.O. Bikker
(1925)
1977 1979 Bandera di Curaçao DP
(16) F.D. Figaroa
(1927-1993)
1979 30 november 1979 Bandera di Aruba MEP nombra gezaghebber di Aruba
18 G.F. Croes
(1938-1986)
1979 1980 Bandera di Aruba MEP
19 P. Bislip
(1937)
1980 1982 Bandera di Aruba ADN
20 R.A.E. Markes 1982 1982 Bandera di Curaçao MAN
21 R. Lopez Henriquez 1 yanüari 1983 1983 Bandera di Aruba AVP
(20) R.A.E. Markes 1984 1985 Bandera di Curaçao MAN ultimo presidente den struktura di seis isla; Aruba ta sali entrante prome di yanüari 1986
(10) J.A.O. Bikker
(1925)
1986 1988?? Bandera di Curaçao DP
22 E.A.V. Jesurun
(1930)
1988 1988 Bandera di Curaçao NVP nombra ministro plenipotenciario na Den Haag, presidencia mas kòrtiko[3]
23 H. Thomas 1988 1990 Bandera di Curaçao NVP
24 R.F. McWilliam 1990 1993 Bandera di Curaçao NVP nombra presidente interino como parlamentario cu mas tanto aña den parlamento
25 D.A.S. Lucia 1993 1994 Bandera di Curaçao FOL
26 L.A. George-Wout
(1950)
1994 1998 Bandera di Curaçao PAR prome hende muhe den funkshon di presidente
27 E. Cova 1998 1999 Bandera di Curaçao PLKP
28 ? 1999 2001
(25) D.A.S. Lucia 2001 2005 Bandera di Curaçao FOL
29 R.J. Francisca 2007 2007 Bandera di Curaçao MAN
30 P.J. Atacho
(1960)
2007 10 oktober 2010 Bandera di Curaçao PAR

Lista di fuente[editá | editá fuente]