Lista di pais independiente

Di Wikipedia, e ensiklopedia liber
Lista di país independente
Pais Kapital Kontinente
 Afganistan Kabul Asia
 Albania Tirana Oropa
 Alemania Berlin Oropa
 Algeria Algiers Afrika
 Andorra Andorra la Vella Oropa
 Angola Luanda Afrika
 Antigua y Barbuda Saint John's Amérika
 Argentina Buenos Aires Amérika
 Armenia Yerevan Asia
 Australia Canberra Oseania
 Austria Viena Oropa
 Azerbaijan Baku Asia
 Bahamas Nassau Amérika
 Bahrein Manama Asia
 Bangladesh Dacca Asia
 Barbados Bridgetown Amérika
Belarus Minsk Oropa
 Bélgika Brusela Oropa
 Belize Belmopan Amérika
 Benin Porto Novo Afrika
 Bhutan Thimphu Asia
 Bolivia La Paz Amérika
 Bosnia Herzogovina Sarajevo Oropa
 Botswana Gaborone Afrika
Brasil Brasília Amérika
 Brunei Bandar Seri Begawan Asia
 Bulgaria Sofia Oropa
 Burkina Faso Ouagadougou Afrika
 Burundi Bujumbura Afrika
Cambodja Phnom Penh Asia
 Kamerun Yaoundé Afrika
 Canada Ottawa Amérika
 Chad N'Djamena Afrika
 Chile Santiago di Chile Amérika
 China Bejing Asia
 Colombia Bogota Amérika
Comores Moroni Afrika
Kosta di Marfil Abidjan Afrika
 Cuba Havana Amérika
 Czechia Praga Oropa
 Dinamarka Kopenhagen Oropa
 Ecuador Quito Amérika
 Egipto Kairo Afrika
 Emiratonan Arabe Uní Abu Dhabi Asia
 Eritrea Asmara Afrika
 Estadonan Uni di Amérika Washington D.C. Amérika
 Spaña Madrid Oropa
 Estonia Tallinn Oropa
 Etiopia Adis-Abeba Afrika
 Finlandia Helsinki Oropa
 Fransia Paris Oropa
 Georgia Tbilisi Asia
 Ghana Accra Afrika
 Gresia Atenas Oropa
 Guatemala Siudad di Guatemala Amérika
 Haiti Port au Prince Amérika
 Hapon Tokyo Asia
 Honduras Tegucigalpa Amérika
 Hungria Budapest Oropa
 Hulanda Amsterdam Oropa
 India New Delhi Asia
 Iran Teheran Asia
 Irak Bagdad Asia
 Irlanda Dublin Oropa
 Islandia Reykjavík Oropa
 Israel Tel Aviv Asia
 Italia Roma Oropa
 Hordania Aman Asia
 Kabo Verde Praia Afrika
 Kazakstan Astana Asia
 Kenia Nairobi Afrika
 Kroatia Zagreb Oropa
 Kirguistan Biskek Asia
 Latvia Riga Oropa
 Líbano Beirut Asia
 Libia Tripoli Afrika
 Liechtenstein Vaduz Oropa
 Lituania Vilnius Oropa
 Nort Macedonia Skopje Oropa
 Madagascar Antananarivo Afrika
 Mexico Ciudad di Mexico Amérika
 Monaco Monaco-Ville Oropa
 Mongolia Ulan-Bator Asia
 Namibia Windhoek Afrika
 Nigeria Lagos Afrika
 Noruega Oslo Oropa
 Pakistan Islamabad Asia
 Polonia Varsovia Oropa
 Portugal Lisboa Oropa
 Qatar Doha Asia
 Reino Uni London Oropa
 Republika Demokratiko di Kongo Kinshasa Afrika
 Republika di Kongo Brazzaville Afrika
 Rumania Bucuresti Oropa
 Rusia Moskou Asia y Oropa
 Ruanda Kigali Afrika
 Arabia Saudita Riad Asia
 Senegal Dakar Afrika
 Serbia Belgrado Oropa
 Sierra Leone Freetown Afrika
 Singapura Singapura Asia
 Slovakia Bratislava Oropa
 Slovenia Ljubljana Oropa
 Islanan Solomon Honiara Oseania
 Somalia Mogadishu Afrika
 Sri Lanka Colombo Asia
 Sudan Kartum Afrika
 Suesia Stockholm Oropa
 Suisa Berna Oropa
 Sur Afrika Pretoria, Kaapstad y Bloemfontein Afrika
 Sur Sudan Juba Afrika
 Sürnam Paramaribo Amérika
 Swaziland Lobamba y Mbabane Afrika
 Siria Damasco Asia
 Tajikistan Dushambe Asia
 Tanzania Dodoma Afrika
 Tailandia Bangkok Asia
 Togo Lomé Afrika
 Tonga Nukuʻalofa Oseania
 Trinidad i Tobago Port of Spain Amérika
 Tunisia Tunis Afrika
 Turkia Ankara Asia y Oropa
 Turkmenistan Askhabad Asia
 Tuvalu Funafuti Oseania
 Uganda Kampala Afrika
 Ukrania Kiev Oropa
 Uzbekistan Tashkent Asia
 Vanuatu Port Vila Oseania
 Siudat Vatikano Vaticano Oropa
 Venezuela Caracas Amérika
 Vietnam Hanoi Asia
 Yemen San'a Asia
 Zambia Lusaka Afrika
 Zimbabwe Harare Afrika